nl / en

Trainingen

WesselinkVanZijst wil het belangenmanagement in Nederland verder professionaliseren. Dat doen we dagelijks door organisaties te adviseren over complexe multistakeholder vraagstukken en door het  continu ontwikkelen van het SOM-gedachtegoed. Onze kennis en ervaring zetten we daarnaast ook in voor onze trainingen. Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod.

Wij bieden trainingen met een open inschrijving, waarbij u samen leert en werkt met deelnemers uit andere organisaties en met vaak andere rollen. En wij bieden incompany trainingen, die speciaal voor uw organisatie en uw medewerkers op maat worden gemaakt, van junior professionals tot Raad van Bestuur.

Ook een korte inleiding, inspiratiesessie of side-event op een conferentie behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot leveren wij bijdragen aan PAO-modules van verschillende universiteiten zoals Leiden, Amsterdam en Groningen.


3-Daagse Basistraining Strategisch OmgevingsManagement (SOM)

Deze training legt het fundament voor het effectief werken met SOM. Alle belangrijke principes van de SOM-methodiek en de Mutual Gains Approach komen aan bod. U werkt direct aan een eigen casus en oefent met de leerstof middels verschillende simulaties. Deze training wordt als open training en als in-company training aangeboden.

Lees meer

SOM Professional

Bent u verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement van complexe trajecten? Adviseert u het management van uw organisatie over communicatie en stakeholdermanagement? Of over de strategische belangenbehartiging van uw organisatie richting politiek, overheid en maatschappelijke omgeving? De 6-daagse opleiding SOM Professional biedt u de verdieping die daarvoor nodig is.

Lees meer

Leergang Communicatie in een complexe omgeving SOMCOM

De rol van de communicatieadviseur verandert. Steeds vaker wordt een beroep op u gedaan voor het verkrijgen van draagvlak, het ‘framen’ van boodschappen, het verzorgen van omgevingscommunicatie het faciliteren van participatieprocessen en het adviseren van bestuurders over multi-stakeholderprocessen en spannende issues. Wilt u een goede invulling kunnen geven aan die veranderende rol, en wilt u steviger staan in de weerbarstige praktijk? Deze leergang geeft u inzicht én nieuwe handvatten!

Lees meer

Harvert: serious game/training Omgevingswet

Een serious game is de beste manier om écht te ervaren hoe de Omgevingswet straks werkt en wat dat voor jouw werk betekent. Tijdens het spelen van het spel krijg je inzicht in de veranderende rollen, integrale besluitvormingsprocessen, participatie en de benodigde cultuur die de Omgevingswet van de organisatie vraagt. Bereid je dus goed voor en doe mee!

Lees meer

Masterclass Canvas omgevingsmanagement

Met het Canvas OmgevingsManagement zorgt u dat ieder omgevingsproces een vliegende start krijgt. Wilt u leren zelf een canvassessie te begeleiden? Doe dan mee aan deze masterclass!

Lees meer

Incompany trainingen op maat

Heeft u een eigen groep met een opleidingsbehoefte en overweegt u een in-company training? Onze opleidingen kunnen uiteraard op maat worden aangeboden, toegesneden op uw wensen.

Lees meer

Coaching en intervisie

WesselinkVanZijst coacht project- en omgevingsmanagers in Mutual Gains Approach en Strategisch OmgevingsManagement ‘on the job‘. Na het volgen van een training bestaat bij opdrachtgevers vaak de behoefte om in hun eigen praktijk te kunnen terugvallen op ondersteuning vanuit de trainers.

Lees meer

Trainingen worden uiteraard op maat aangeboden, toegesneden op uw wensen. Aarzelt u niet om contact op te nemen met ons kantoor om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.