nl / en

Robin Schram

Adviseur Strategisch Omgevingsmanagement

Robin Schram heeft Conflicts Territories and Identities (MSc) gestudeerd aan de Radboud universiteit in Nijmegen. In het kader van zijn studie heeft hij voor het Netherlands Institute for Multiparty Democracy (NIMD) onderzoek gedaan naar de politisering van dialoogprocessen bij mijnbouwconflicten in Guatemala. In dit onderzoek heeft hij voornamelijk laten zien aan welke invloeden dialoogprocessen onderhevig zijn binnen een maatschappelijk- en politiek krachtenveld.

Robin heeft bij DiversityJoy enkele jaren workshops gegeven over diversiteit, geweldloze communicatie, samenwerking en conflicthantering. Hier heeft hij met groepen gewerkt die varieerden van MBO’ers tot internationale studenten en van buurtbewoners tot asielzoekers.

Na zijn studie is Robin als opleidingscoördinator en docent politicologie gaan werken bij de Universiteit van Amsterdam. Hier gaf hij onder meer les over conflictstudies en de Mutual Gains Approach. Naast zijn werkzaamheden bij WesselinkVanZijst blijft Robin verbonden aan de UvA, waar hij scriptiestudenten begeleidt rondom thema’s als conflict, dialoog en samenwerking in complexe beleidsvraagstukken.

De wens om zijn analytisch vermogen en sociale vaardigheden in te zetten voor positieve maatschappelijke verandering heeft Robin ertoe gezet zich als trainer en adviseur aan te sluiten bij WesselinkVanZijst.