SOM CoP Verankering van omgevingsgericht werken in je organisatie

10 februari 2022
De kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor goed omgevingsmanagement kun je op verschillende manieren tot je nemen. Je kunt deelnemen aan trainingen, boeken lezen, evenementen zoals de LOMD bezoeken en podcasts luisteren.

Persoonlijke ontwikkeling helpt, maar onze ervaring leert dat een goede omgevingsprofessional niet automatisch leidt tot stakeholders met vertrouwen in jouw organisatie en het slagen van projecten binnen tijd en budget. Dat komt omdat omgevingsgericht werken een organisatiecompetentie is. Als één collega het vertrouwen schaadt heeft de hele organisatie daar last van. Hoe kun je dan wél goed omgevingsgericht werken breed verankeren in je organisatie?

Op 11 maart organiseert de SOM Academie een digitale SOM Community of Practice (SOM CoP) voor iedereen met belangstelling voor dit onderwerp. De SOM CoP start om 13 uur en duurt 1,5 uur. Jan-Pieter van de Weerd, student politicologie aan de UvA, presenteert de resultaten van zijn scriptieonderzoek dat hij uitvoerde bij 8 grote nutsbedrijven die belang hechten aan omgevingsgericht werken. We kijken naar verschillende niveaus van verankering binnen organisaties en bespreken praktische maatregelen die teams, afdelingen of gehele organisaties kunnen nemen om het goed betrekken van stakeholders intern te verankeren.

Wil jij meedoen met deze SOM CoP? Stuur dan een mail naar info@wesselinkvanzijst.nl o.v.v. 'aanmelding CoP' en je krijgt van ons een uitnodiging voor deze digitale bijeenkomst.