Antea Group en WesselinkVanZijst tekenen samenwerkingsovereenkomst

06 december 2022
‘Samen tillen we omgevingsmanagement naar een hoger niveau’

Antea Group en WesselinkVanZijst hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide bureaus gaan de komende jaren hun krachten bundelen om meer impact te maken binnen het vakgebied van Strategisch Omgevingsmanagement. De eerste stap is gezet met de vernieuwing van SOM SET: het online platform dat omgevingsmanagement ondersteunt.

Het werkveld van de omgevingsmanager verandert. Daarom bundelen WesselinkVanZijst en ingenieurs- en adviesbureau Antea Group hun krachten. ‘De Omgevingswet maakt het verplicht om aan participatie te doen en hiervoor per project een strategie te ontwikkelen. Door onze kennis en ervaring te delen kunnen we nog beter invulling geven aan de vragen van onze opdrachtgevers’, licht Paul Hoogerwerf van Antea Group toe.

Ook bij WesselinkVanZijst – de grondleggers van Strategisch Omgevingsmanagement – zien ze de samenwerking als een belangrijke stap richting de toekomst. ‘De experts in de meest complexe opgaven die samen optrekken met een partij voor wie omgevingsmanagement een speerpunt is én die veel tijd in de ontwikkeling ervan steekt: dat maakt deze samenwerking zo sterk’, onderschrijft Marc Wesselink.

SOM SET vernieuwd
De samenwerking ontstond uit de wens om tot een vernieuwde versie van SOM SET te komen: het online platform dat strategisch omgevings-management ondersteunt. ‘De opgaven van nu vragen om een online tool waarmee je kunt analyseren, strategieën kunt bepalen en grip houdt op informatiestromen en voortgang. We hebben elkaars ervaringen en inzichten gebruikt om tot een modern platform te komen.’
Naast de doorontwikkeling van SOM SET gaan beide partijen in de komende jaren kennis uitwisselen, trainingen ontwikkelen en samen projecten en tenders uitvoeren.
Meer info op de website www.somset.nl.