De winnaar is... Onno van Eijk

10 juni 2021
Onno van Eijk, werkzaam bij de provincie Zuid-Holland, is door de jury van de Frans Evers Award voor MGA uitgeroepen tot eerste winnaar. De prijs bestaat uit een bronzen wisseltrofee en een geldbedrag van € 10.000 voor vakontwikkeling. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door het MGA Netwerk met een financiële bijdrage van P2, Antea en WesselinkVanZijst.

Tijdens het MGA-event op 7 juni dat dit jaar door ANTEA Nederland werd georganiseerd, maakte de jury bekend wie van de vier genomineerden de prijs heeft gewonnen en waarom. Vervolgens overhandigde juryvoorzitter Frans Evers de naar hem vernoemde prijs voor Mutual Gains toepassing in Nederland aan de zichtbaar blij verraste Onno van Eijk.

Uit het juryrapport: “Onno van Eijk heeft de provincie Zuid Holland getransformeerd, van een MGA sceptische organisatie tot een organisatie met een eigen MGA team, en een jarenlang trainingsprogramma rond MGA en strategisch omgevingsmanagement. Onno van Eijk spreekt MGA. De mate waarin hij de principes ervan heeft geïnternaliseerd en het gemak waarmee hij ze verwoordt, heeft hem in staat gesteld het MGA-denken te verspreiden onder professionals en organisaties die in hun werk met complexe, mogelijk explosieve uitdagingen worden geconfronteerd. Het potentieel en de betekenis ervan zijn misschien wel het meest direct herkenbaar in Onno's vermogen om MGA-denken op organisatieniveau uit te drukken en zo het bereik en de betekenis ervan te vergroten. Dit komt tot uiting in de ontwikkeling van de “Vliegende Brigade” en de “extra in de rugzak” die dit heeft gebracht voor beoefenaars die werkzaam zijn in Zuid-Holland.

Het is ook aanwezig in projectwerk langs de grens met België. Onno's vloeiendheid stelt hem in staat, terwijl hij nadenkt en aandacht schenkt aan de vereisten van een organisatie, te begrijpen en aan de orde te stellen wat dit betekent voor de professionals die in deze organisaties werken. De vertaling die dit met zich meebrengt, vereist een diep begrip van de MGA-principes, de internalisering die nodig is om ze uit te drukken in de persoonlijke stem die ze leven geeft, en het vermogen om deze te vertalen naar verschillende omgevingen en zo het bereik en de betekenis van MGA te vergroten.”

Meer informatie over het MGA-netwerk en de overige genomineerden tref je
hier.