Nieuwe medewerkers

30 januari 2023
WesselinkVanZijst heeft de afgelopen maanden drie nieuwe medewerkers gekregen die we graag aan u voorstellen. Fenneke van der Vegte, Amanda Beugeling en Bas Liebeek komen de interne
gelederen versterken. Elianne in het Veld wordt
Associate Partner.

Fenneke van der Vegte is aangetrokken als senior adviseur omgevingsmanagement. Zij komt over van de gemeente Amersfoort waar zij als strategisch adviseur heeft gewerkt. Ze was recent ook wethouder in de gemeente Leusden. Voorheen was zij onder meer werkzaam voor Provincie Overijssel en Arcadis. Fenneke is ecoloog en brengt naast deze kennis ook politiek-bestuurlijke ervaring mee, en veel kennis over het reilen en zeilen van gemeentelijke en provinciale organisaties. Zij combineert die kennis niet alleen in projecten in de fysieke omgeving, maar heeft dat ook ingezet in het sociaal domein. Fenneke voelt zich thuis in veel verschillende omgevingen en rollen. Ze is een systeemdenker met een brede blik en een passie voor maatschappelijke vraagstukken.

Amanda is afgestudeerd socioloog en politicoloog en volgde een deel van haar master ‘Conflict Resolution and Governance ‘ aan de Humboldt-Universität te Berlijn. Ze werkte vervolgens voor de Dialogue Advisory Group in de wereld van de internationale conflictbemiddeling, waarna ze academisch docent professionele vaardigheden en leiderschapsontwikkeling werd aan de business school van de Universiteit van Amsterdam. Ze gaat bij ons aan de slag als adviseur omdat ze ervan overtuigd is dat omgevingsmanagement de toekomst heeft: dat projecten in onze snel veranderende complexe wereld pas écht succesvol kunnen zijn, als ze in goede relatie staan met het bredere veld en de gemeenschappen waarin ze plaatsvinden. Amanda is analytisch, empathisch en creatief.

Bas Liebeek is reeds vertrouwd met WesselinkVanZijst, waarmee hij in de afgelopen twee jaar al meerdere projecten heeft gedaan. Hij studeerde bedrijfskunde, heeft de afgelopen jaren gewerkt in internationale sectoren als toerisme en luchtvaart. Hij ruilt zijn eigen bedrijf in voor een positie als senior adviseur omgevingsmanagement, omdat hij graag in een team van gelijkgezinde collega’s wil werken, die gezamenlijk de ambitie hebben om omgevingsmanagement verder te professionaliseren. Zijn heldere analyses en praktische aanpak leiden tot concrete adviezen.

Elianne in het Veld verbindt zich als Associate Partner aan WesselinkVanZijst. Als senior omgevingsmanager heeft zij haar sporen reeds lang verdient, onder andere bij P2 en bij de gemeente Amsterdam. Elianne combineert de werkwijzen van procesmanagement en strategisch omgevingsmanagement met de inhoudelijke aspecten van opdrachten om zo vastgelopen initiatieven vlot te trekken. Ze organiseert de verbinding van stakeholders aan de opgave, het commitment van de betrokken partijen aan de uitkomst van het proces en de bestuurlijke besluitvorming.

Wij zijn heel blij met de komst van Fenneke, Amanda, Bas en Elianne. Onze ambitie om
beheerst te groeien met gemotiveerde collega’s die ons helpen om Strategisch Omgevingsmanagement verder te ontwikkelen en te praktiseren, is hiermee een flinke
stap verder gekomen.