nl / en

Derde ‘State of Conflict’ Conferentie op 28 november

Het Public Mediation Programma van de Universiteit van Amsterdam organiseert voor de derde keer de ‘State of Conflict’ Conferentie. Deze vindt plaats op donderdag 28 november 2019 in de Universiteitsbibliotheek aan de Singel 425 in Amsterdam. Tijdens deze dag gaan sprekers en publiek in op de relatie tussen conflict en democratische vernieuwing. Op vele plaatsen in de wereld staat de bevolking op tegen corrupte en elitaire machthebbers. Het gaat om vragen van representatie, publieke participatie, gemeenschapsopbouw, diversiteit en verdeling van macht en welvaart. De conferentie onderzoekt de vraag hoe conflicten bijdragen aan vernieuwing.

De dag staat onder leiding van prof. dr. Alexander Rinnooy Kan. Gastsprekers zijn prof. dr. Maarten Hajer en dr. Marianella Sclavi. Maarten Hajer is faculteitshoogleraar Urban Futures aan de Universiteit van Utrecht en voorheen onder meer directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving. Marianella Sclavi is een vermaarde Italiaanse expert in conflictoplossing en publieke participatie. Zij is oprichter van het adviesbureau Ascolti Attivo (Actief Luisteren) in Milaan en auteur van de zeven regels van actief luisteren.

WesselinkVanZijst is sponsor van dit evenement. Wij zijn van mening dat het debat over democratische legitimiteit van besluitvorming ook in Nederland een belangrijk thema is, dat meer aandacht verdient. Wij werken daartoe regelmatig samen met organisator prof. dr. David Laws en adviesbureau Public Mediation. Wil je deelnemen aan deze conferentie, reserveer je plek dan via www.public-mediation.nl (kosten € 50,-).