De SOM Basistraining gaat internationaal!

18 maart 2024
Na 14 jaar ervaring met het geven van de SOM Basistraining in het Nederlands, staat dit jaar in het teken van de allereerste Engelstalige SOM training. De Strategic Stakeholder Engagement training gaat op maandag 17 juni van start voor internationale en niet-Nederlandstalige professionals, en wordt gegeven door ervaren adviseurs van zowel WesselinkVanZijst als onze partners bij het Consensus Building Institute.

In een continu veranderende wereld, zijn de publieke en private sector steeds meer afhankelijk van hun stakeholders, zoals: medewerkers, burgers, bedrijven, overheden, en publieke organisaties. Om problemen te voorkomen, projecten tijdig en efficiƫnt te kunnen realiseren, en toekomst-bestendig vertrouwen en reputatie op te bouwen, is een sterke relatie met deze stakeholders cruciaal. De SOM-methode, gebaseerd op de Mutual Gains Approach (MGA), zet stakeholders en hun belangen centraal.

De driedaagse training leert deelnemers zowel de basiskennis, als de verdieping en skills die nodig zijn voor het analyseren van het stakeholderveld en het ontwerpen van een strategie. De interactieve en praktische aard van de training en inspirerende voorbeelden helpen bij het beter begrijpen van de SOM-cirkel en tilt het begrip van de deelnemers naar een hoger niveau.

De SOM Basistraining wordt al 14 jaar training gegeven in het Nederlands en wordt door gemiddeld 800 professionals per jaar gevolgd. In die tijd is de SOM-methode bij een scala aan publieke-private uitdagingen ingezet. Met de Engelstalige training en de komende vertaling van het SOM Handboek 2.0 is de tijd aangebroken om internationaal uit te breiden.

De training vindt op 17, 18 en 19 juni plaats in het Akoesticum in Ede. Klik hier om meer te lezen over de praktische en inhoudelijke details van de SSE-training.