Agenda

08 april 2022
De komende maanden is er weer het een en ander te doen in MGA/SOM-land. Zo zijn er verschillende webinars en starten er diverse trainingen.

Op 9 mei ’s avonds is er een interessant webinar van het Mutual Gains Netwerk. Martien Kuitenbrouwer van Public Mediation (PM) spreekt over de kracht van reconstructies. Zij is Public Mediator met meer dan 25 jaar ervaring in het publiek domein. Ze werkte als consultant, ambtenaar, bestuurder en richtte in 2015 het Public Mediation Programme (PMP) op aan de Universiteit van Amsterdam, in samenwerking met David Laws en Alexander Rinnooy Kan. Sinds 2018 runt ze samen met Marc Rijnveld het bureau Public Mediation, de verzelfstandiging van het UvA programma.

In het webinar gaat zij in op de methodiek van de ‘reconstructie clinics’. Deze methodiek, ontwikkeld door PMP aan de Universiteit van Amsterdam en doorontwikkeld door PM is bedoeld om partijen die met elkaar in conflict zijn geraakt rondom een maatschappelijke opgave een ‘doorstart’ te bieden. Dit Nederlandstalig webinar start om 19.30 uur en is gratis. Verplichte aanmelding doe je via de website https://mutualgainsnetwerk.nl/event. Over de volgende webinars van het netwerk lees je in de volgende nieuwsbrief.

In de volgende nieuwsbrief vind je ook meer informatie over het MGA-event op 17 juni aanstaande in ’s-Graveland. Verdere informatie kun je binnenkort vinden op https://mutualgainsnetwerk.nl/event.

Op 8 september begint bij WesselinkVanZijst een nieuwe Basistraining SOM, die is ontwikkeld voor iedereen die betrokken is bij complexe vraagstukken met veel stakeholders. Ben je projectleider, omgevingsmanager, wijk- of gebiedsregisseur, communicatieadviseur of beleidsmedewerker? Dan biedt deze training je vaardigheden om een effectieve bijdrage te leveren aan de omgevingsvraagstukken van jouw organisatie. De opleidingsdagen zijn 8 & 9 september en 6 oktober. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Op 3 november start de nieuwe zesdaagse training SOM Professional. Deze vervolgopleiding is voor ervaren omgevingsmanagers die meer theoretische onderbouwing van hun werkwijze zoeken en hun eigen ervaring willen spiegelen aan ervaren mededeelnemers/collega’s en trainers. De Basistraining of een gelijkwaardige vooropleiding is een vereiste om te mogen meedoen. Verdere informatie en aanmelden kan hier.