nl / en

Basistraining SOM en MGA

Deze training is ontwikkeld voor projectleiders, omgevingsmanagers, wijk- en gebiedsregisseurs, communicatieadviseurs en beleidsmedewerkers van zowel overheden als bedrijven.

Voor het bereiken van hun doelen zijn organisaties steeds meer afhankelijk van de relatie met hun omgeving. Duurzaam vertrouwen en een goede samenwerking met stakeholders zijn cruciaal om problemen te voorkomen, projecten binnen planning en budget te realiseren en een goede reputatie op te bouwen. Dit betekent dat organisaties meer omgevingsgericht moeten gaan werken. De driedaagse training Strategisch OmgevingsManagement (SOM) biedt de essentiële kennis en vaardigheden die daarvoor nodig zijn.

Tijdens de training krijgt u handvatten om een goede omgevingsanalyse te maken. U leert het verschil herkennen tussen standpunten en belangen en u krijgt meer inzicht in het proces van onderhandelen met belanghebbenden, waarbij eerst méér waarde wordt gecreëerd voordat deze verdeeld wordt. Wij reiken instrumenten aan waarmee u uw SOM-vaardigheden kunt versterken.

De training is inspirerend en praktisch, vol met aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Ook is er veel aandacht voor uw eigen casuïstiek. De theorie wordt steeds geoefend in korte opdrachten én in een uitgebreide simulatie.

Leerdoelen

Na afloop van deze basistraining:

  • Kent u de visie achter de Mutual Gains Approach en Strategisch OmgevingsManagement (SOM);
  • Heeft u kennis gemaakt met het SOM-model en enkele bruikbare tools;
  • Weet u hoe u een SOM-analyse maakt en hoe u daarvoor gesprekken voert met stakeholders;
  • Heeft u geoefend met onderhandelen en kent u uw eigen aandachtspunten daarbij;
  • Heeft u meer inzicht in de rol van sociaal-psychologie in onderhandelingssituaties;
  • Kent u een aantal interventiestrategieën en weet u wanneer u deze kunt inzetten;
  • Heeft u meer inzicht in een effectieve aanpak voor uw eigen casus.

Voorbereiding en ‘huiswerk’ zijn onderdeel van de training (totaal ca. 4 uur).

Weet u niet zeker of deze training past bij uw opleidingsniveau en ervaring? Neem dan even contact met ons op!

 

 

De eerstvolgende training MGA/SOM met open inschrijving vindt plaats op 6 en 7 februari en 14 maart 2019. De brochure van deze training treft u hier aan. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor. Daar kunt u ook terecht voor informatie over de mogelijkheden voor een incompany training.