nl / en

Opleiding SOM Professional

De 9-daagse opleiding SOM Professional is bedoeld voor omgevingsmanagers met ervaring die het omgevingsbewustzijn van zichzelf en hun teams willen versterken en effectiever willen worden in hun aanpak bij het voorkomen en oplossen van conflicten en het herstellen / bouwen van vertrouwen.

Bent u verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement van complexe trajecten? En zoekt u naar nadere onderbouwing van uw aanpak? In de afgelopen 10 jaar heeft het SOM-gedachtegoed zich bewezen. De inzichten uit die jaren, alsmede de ontwikkelde strategieën en tools, maken deel uit van de opleiding.

SOM Professional biedt daarmee de unieke combinatie van theoretische diepgang en concrete toepassing van Mutual Gains en Strategisch OmgevingsManagement (SOM) in nationale en internationale projecten. Deelnemers leren bouwen aan duurzame relaties met de stakeholders om zo de License to Grow daadwerkelijk te verdienen. Ofwel, de dubbele doelstelling van SOM die bij de realisatie van Maasvlakte 2 en tal van andere projecten zo succesvol is gebleken.

De opleiding biedt verdieping en uitdaging aan medewerkers met bewezen SOM-talent, die zelfstandig het omgevingsmanagement en de belangenbehartiging van complexe SOM-trajecten op zich kunnen nemen en een rol willen spelen bij het vormgeven van professioneel belangenmanagement binnen de organisatie. Zij zijn in staat dilemma’s en andere complexe vraagstukken op te lossen en een omgevingsteam of projectteam aan te sturen en te coachen.

Docenten

De opleiding wordt verzorgd door Marc Wesselink en Hans van Zijst (WesselinkVanZijst). Tijdens de opleiding worden gastmodules gegeven door docenten en professionals die behoren tot de top van hun vakgebied, zoals: Alexander Rinnooy Kan (politiek-bestuurlijke besluitvorming) en Alex Sheerazi (issuemanagement).

Kosten en inschrijving

De meest recente opleiding is gestart in januari 2017 en loopt door tot en met december 2017. In de loop van 2018 verwachten we met de vierde leergang van start te gaan.

Meer weten?

Als u meer wilt weten over de opleiding SOM Professional kunt u contact opnemen met Janneke Eberson via ln.ts1508323873jizna1508323873vknil1508323873essew1508323873@ofni1508323873 of telefonisch via 030 6913889.

Reacties van deelnemers aan SOM Professional: 

“Je kunt SOM al toepassen in je werk, masterclasses hebben gevolgd of artikelen hebben gelezen. Maar door deze opleiding gaat het SOM-gedachtegoed écht beklijven en doe je enorm veel nieuwe inzichten op. Hierdoor groei je zelf en daardoor ook het team en de organisatie.”

  – Anouska Hoogendoorn
Havenbedrijf Rotterdam

“Top Faculty, het beste
dat er te krijgen is!”

– Age Yska
 Gasunie

“Je kunt de SOM aanpak (Strategisch Omgevings Management) echt doorleven met deze opleiding.”

-Lida Rietveld
 Stedin

“De reis naar Boston geeft een extra dimensie aan de opleiding. Samen met professionals van interessante organisaties gevoed worden door bevlogen trainers en interessante gastdocenten.”

-Matthijs Verhagen
 Havenbedrijf Rotterdam
 

Veel belangstelling

Er zijn al diverse aanmeldingen binnen. Als u ook mee wilt doen, wacht dan niet te lang met aanmelden!

 

Selecte groep deelnemers SOM Professional

In januari 2017 start de derde editie van de opleiding. De kracht van SOM Professional zit mede in de samenstelling en omvang van de groep deelnemers. Er zijn 14 plaatsen beschikbaar en er geldt een maximum van twee deelnemers van dezelfde organisatie.MH160524-WZ111