nl / en

Masterclass SOM OrganisatieScan

Wat heeft een organisatie nodig om goed te kunnen samenwerken met stakeholders en de omgeving? Hoe ‘omgevingssensitief’ moet een organisatie zijn, en hoe kan zij SOM kennis en -kunde zo verankeren in de cultuur en de systemen van de organisatie, dat deze kan waarmaken wat zij belooft?

De SOM OrganisatieScan laat zien welk niveau belangen-/omgevingsmanagement uw organisatie nodig heeft om de toekomst ‘te verdienen’. Door daarnaast in kaart te brengen wat het huidige niveau is, wordt duidelijk welke ontwikkelingen er nodig zijn in de komende 3 à 5 jaar. De zeven SOM-factoren die daarbij onderzocht worden zijn:

  1. gedeelde waarde/visie
  2. strategie
  3. organisatiestructuur
  4. systemen
  5. leiderschap
  6. profielen
  7. vaardigheden

In deze Masterclass leert u de visie en methodiek achter de SOM OrganisatieScan kennen. U krijgt handvatten en tools om de scan in uw eigen organisatie uit te voeren. In de periode dat u daarmee aan het werk gaat, krijgt u (telefonische) coaching van een van onze ervaren SOM experts. U rondt de opleiding af met een eindrapportage, die wij in een persoonlijk gesprek met u verder aanscherpen. Het eindresultaat is een visuele scan voor uw organisatie, met onderbouwing én een ontwikkelplan waarmee u zelf aan de slag kunt, of dat u kunt presenteren aan het management of bestuur van uw organisatie.

De SOM OrganisatieScan is mede gebaseerd op het gedachtegoed ‘Built to Win’ van onze zusterorganisatie in Boston USA, het Consensus Building Institute van Prof. Lawrence Susskind (www.cbi.org).

Deze Masterclass is gericht op management en professional die minimaal een Basistraining SOM gevolgd hebben (open training of in-company).

Kosten en data voor deze Masterclass worden binnenkort bekend. 

Indien u interesse heeft in deze Masterclass, kunt u dat hier kenbaar maken, dan sturen wij u de brochure zodra deze gereed is.