nl / en

1-Daagse workshop SOM-gesprek

Een SOM-gesprek vraagt om méér dan het beheersen van gesprekstechnieken. In deze workshop krijgt u de inzichten én de vaardigheden mee voor een stakeholdergesprek dat winst oplevert, zowel op inhoud als op de relatie.

Hoe bereidt u een gesprek zorgvuldig voor? Hoe komt u achter het BATNA van stakeholders? Welke vragen moet u stellen om tot een goede omgevingsanalyse te komen? Hoe gaat u om met ‘onwillige’ stakeholders? Wat als u te maken krijgt met emoties of zelfs agressie? En hoe zorgt u ervoor dat gevoelige onderwerpen bespreekbaar worden, in een constructieve en respectvolle sfeer? En hoe bouwt u aan vertrouwen, zodat elk volgend gesprek beter verloopt?

Deze workshop geeft u theorie én vaardigheden die onmisbaar zijn voor ieder omgevingsproces. We oefenen met verschillende gespreksvormen en delen ieders ervaringen uit de praktijk.

Resultaat van de training is dat u gesprekken zorgvuldig kunt voorbereiden, weet hoe u tot ‘mutual gains’ oplossingen komt en dat u beter in staat bent gesprekken te voeren die bijdragen aan het bouwen van vertrouwen.

 

De eerstvolgende Workshop SOM-gesprek vindt plaats op:

  • 10 oktober 2019 op een centrale locatie in Nederland

De kosten bedragen € 850,- excl. BTW, inclusief alle trainingsmaterialen.

Binnenkort volgt meer informatie over deze workshop. U kunt hier alvast aangeven dat u de brochure wilt ontvangen.