nl / en

Trainingen

WesselinkVanZijst verzorgt veel incompany trainingen Mutual Gains Approach en Strategisch OmgevingsManagement. Deze worden op maat gemaakt, in overleg met de opdrachtgever. Daarnaast bieden wij trainingen met open inschrijving: eenmaal per jaar de driedaagse basistraining en eenmaal per jaar de opleidingen SOM Professional (9 dagen) en SOM Leiderschap (12 dagen incl. Harvard module). Onze trainingen worden hoog gewaardeerd.

Met één- of meerdaagse trainingen versterken we de kennis en vaardigheden van uw omgevingsmanagers. Daarbij werken wij zowel aan de theoretische basis als aan praktische handreikingen om met MGA en SOM aan de slag te gaan. Een simulatie biedt de mogelijkheid deze kennis en vaardigheid in een ‘echte’ onderhandeling te toetsen. Deelnemers krijgen een certificaat van deelname.

Wij maken ook leidinggevenden en bestuurders graag vertrouwd met de principes van MGA en SOM. Dat komt de effectiviteit van de inzet van hun getrainde medewerkers vaak ten goede. Hiervoor wordt een eendaagse workshop aangeboden. Tevens houden wij korte inleidingen of side-events op conferenties, waarbij het gedachtegoed in een verkorte vorm wordt toegelicht.

Wij leveren bijdragen aan PAO-modules van verschillende universiteiten zoals Leiden, Amsterdam en Groningen.


Driedaagse training MGA/SOM

Deze training is gericht op professionals met maximaal vier jaar ervaring in omgevingsmanagement en wordt zowel als in-company training als open training aangeboden.

Lees meer

SOM Professional

Verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement van complexe trajecten? Als Public Affairs Manager of vanuit een andere rol verantwoordelijk voor de strategische belangenbehartiging van uw organisatie richting politiek, overheid en maatschappelijke omgeving? Of het omgevings- en belangenmanagement in uw organisatie naar een hoger niveau tillen?

Lees meer

SOM Leiderschap

Deze 12-daagse opleiding is bedoeld voor managers en professionals die het omgevingsbewustzijn van zich zelf en van hun organisatie willen versterken en hun leiderschap in dit terrein verder wil professionaliseren.

Lees meer

Leergang SOM voor Rentmeesters

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters ontwikkelen wij een meerdaagse training Strategisch OmgevingsManagement, speciaal gericht op de dagelijkse praktijk van de rentmeester. Juist omdat die praktijk per rentmeester verschilt, halen wij vooraf de leerbehoefte bij verschillende rentmeesters op. Zo zijn we er zeker van dat de theorie, oefeningen en simulaties van de leergang veel meerwaarde bieden voor elke deelnemer.

Lees meer

Opleiding op maat

Heeft u een eigen groep met een opleidingsbehoefte en overweegt u een in-company training? Onze opleidingen kunnen uiteraard op maat worden aangeboden, toegesneden op uw wensen. Wij gaan hierover graag met u in gesprek. Aarzelt u dan ook niet om contact met ons op te nemen.

Lees meer

Coaching en intervisie

WesselinkVanZijst coacht project- en omgevingsmanagers in Mutual Gains Approach en Strategisch OmgevingsManagement ‘on the job‘. Na het volgen van een training bestaat bij opdrachtgevers vaak de behoefte om in hun eigen praktijk te kunnen terugvallen op ondersteuning vanuit de trainers.

Lees meer

Trainingen worden uiteraard op maat aangeboden, toegesneden op uw wensen. Aarzelt u niet om contact op te nemen met ons kantoor te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.