nl / en

Trainingen

WesselinkVanZijst wil het belangenmanagement in Nederland verder professionaliseren. Dat doen we dagelijks door organisaties te adviseren over complexe multistakeholder vraagstukken en door het  continu ontwikkelen van het SOM-gedachtegoed. Onze kennis en ervaring zetten we daarnaast ook in voor onze trainingen. Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod.

Wij bieden trainingen met een open inschrijving, waarbij u samen leert en werkt met deelnemers uit andere organisaties en met vaak andere rollen. En wij bieden incompany trainingen, die speciaal voor uw organisatie en uw medewerkers op maat worden gemaakt, van junior professionals tot Raad van Bestuur.

Ook een korte inleiding, inspiratiesessie of side-event op een conferentie behoort tot de mogelijkheden.

Tot slot leveren wij bijdragen aan PAO-modules van verschillende universiteiten zoals Leiden, Amsterdam en Groningen.


3-Daagse Basistraining Strategisch OmgevingsManagement (SOM)

Deze training legt het fundament voor het effectief werken met SOM. Alle belangrijke principes van de SOM-methodiek en de Mutual Gains Approach komen aan bod. U werkt direct aan een eigen casus en oefent met de leerstof middels verschillende simulaties. Deze training wordt als open training en als in-company training aangeboden.

Lees meer

SOM Professional

Bent u verantwoordelijk voor het omgevingsmanagement van complexe trajecten? Adviseert u het management van uw organisatie over communicatie en stakeholdermanagement? Of over de strategische belangenbehartiging van uw organisatie richting politiek, overheid en maatschappelijke omgeving? De 6-daagse opleiding SOM Professional biedt u de verdieping die daarvoor nodig is.

Lees meer

SOM@Harvard/MIT: unieke training Mutual Gains in Boston!

Ga mee naar de bakermat van de Mutual Gains Approach in Boston en leer van dé internationale experts in Mutual Gains onderhandelen, conflicthantering en de multi-stakeholderdialoog!

Lees meer

Leergang SOM voor Rentmeesters

In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters ontwikkelen wij een meerdaagse training Strategisch OmgevingsManagement, speciaal gericht op de dagelijkse praktijk van de rentmeester.

Lees meer

Masterclass Canvas omgevingsmanagement

Met het Canvas OmgevingsManagement zorgt u dat ieder omgevingsproces een vliegende start krijgt. Wilt u leren zelf een canvassessie te begeleiden? Doe dan mee aan deze masterclass!

Lees meer

Masterclass SOM OrganisatieScan

De toekomst moet je verdienen! Wat heeft een organisatie nodig om goed te kunnen samenwerken met stakeholders en de omgeving? Hoe 'omgevingssensitief' moet een organisatie zijn, en hoe kan zij SOM-kennis en –kunde zo verankeren in de cultuur en de systemen van de organisatie, dat deze kan waarmaken wat zij belooft?

Lees meer

1-Daagse workshop SOM-gesprek

Een SOM-gesprek vraagt om méér dan het beheersen van gesprekstechnieken. In deze workshop krijgt u de inzichten én de vaardigheden mee voor een stakeholdergesprek dat winst oplevert, zowel op inhoud als op de relatie.

Lees meer

Incompany trainingen op maat

Heeft u een eigen groep met een opleidingsbehoefte en overweegt u een in-company training? Onze opleidingen kunnen uiteraard op maat worden aangeboden, toegesneden op uw wensen.

Lees meer

Coaching en intervisie

WesselinkVanZijst coacht project- en omgevingsmanagers in Mutual Gains Approach en Strategisch OmgevingsManagement ‘on the job‘. Na het volgen van een training bestaat bij opdrachtgevers vaak de behoefte om in hun eigen praktijk te kunnen terugvallen op ondersteuning vanuit de trainers.

Lees meer

Trainingen worden uiteraard op maat aangeboden, toegesneden op uw wensen. Aarzelt u niet om contact op te nemen met ons kantoor om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.